Windows CE Portál RSS 

Mobil 
Ahol a mobilitás új értelmet nyer
Gyorsmenü

Rejtőzködő funkciók 3: Windows Mobile 5.0 trükkök   Értékelés: 9.36Értékelés: 9.36Értékelés: 9.36Értékelés: 9.36Értékelés: 9.36Értékelés: 9.36Értékelés: 9.36Értékelés: 9.36Értékelés: 9.36 10-es skálánRejtőzködő funkciók 3: Windows Mobile 5.0 trükkök

2006.08.21. | Szerző: Dev | Olvasók: 50113 | Megtekintve: 69021 | Olvasói értékelés: 9.36 (185 szavazat alapján)


Használati trükkökről szóló cikksorozatunk folytatódik. Ezúttal a kimondottan Windows Mobile 5.0 for Pocket PC rendszereken alkalmazható registry trükköket vesszük számba és kitérünk az egyes készülékekhez kapcsolódó beállításokra is.
Az első részben olvasható biztonsági tudnivalók továbbra is érvényesek. A rendszerleíró-adatbázis (registry) bármilyen apró módosítása előtt mindenképpen készítsünk biztonsági mentést PDA-n tárolt adatainkról, ugyanis bármilyen ártalmatlannak látszó beavatkozás is a rendszer működésképtelenségét vonhatja maga után (ezt csak a hard reset orvosolja), ha azt nem kellő körültekintéssel hajtják végre.

Minden registry-ben végzett módosítás után, ha érvénybe szeretnénk léptetni azt, kapcsoljuk ki a készüléket, várjunk néhány másodpercet (5-10), majd végezzünk egy soft resetet (az érintőceruza segítségével). A következő boot-olás után a beállítások érvénybe lépnek.

A továbbiakban gyakran alkalmazott = jel értékadást fog jelölni. Vagyis: a baloldali registry értéket állítsuk az egyenlőség mögött álló értékre.

Egy kis emlékeztető az registry elemtípusairól:
Key: kulcs; a registry-ben értékeket és alsóbb szintű kulcsokat (alkulcsok) tartalmazó elem
DWORD value: duplaszavas érték (hexadecimális és decimális is lehet)
String value: karakterlánc érték
Binary value: bináris érték
Multiline value: szöveges érték

Főkulcsok rövidítései:
HKEY_LOCAL_MACHINE: HKLM
HKEY_CURRENT_USER: HKCU
HKEY_CLASSES_ROOT: HKCR
HKEY_USERS: HKU

Hasznos segédeszközök


Lássuk milyen alkalmazások segítségével szerkeszthetjük a rendszerleíró-adatbázist.

PHM Registry Editor 0.70: kifejezetten registry szerkesztéshez fejlesztett ingyenes szoftver, melyből gyakorlatilag semmi sem hiányzik
RESCO Explorer 2005 Registry Editor plugin: ugyancsak kitűnő registry szerkesztő, de használatához a Resco Explorer 2005 fájlkezelő alkalmazás telepítése szükséges, hiszen beépülő modulként funkcionál

Az alábbi szoftverek nagyban megkönnyítik a registry-ben végzett beavatkozásokat azáltal, hogy felhasználóbarát kezelői felületet biztosítanak és bizonyos esetekben szükségtelenné teszik a registry szerkesztő programok használatát.

PocketTweak 4.2.7: sok, kézileg nehezen elvégezhető registry trükköt (fájltársítás, szövegbeviteli modulok haladó kezelése, stb.) tesz egyszerűen alkalmazhatóvá
RegistryWizard 1.0: HTC Wizard kódnév alatt futó PDA telefonok speciális trükkjeinek alkalmazásához használható segédprogram
Hermes Tweaker 1.0: a RegistryWizard-hoz hasonló funkciójú, ám kizárólag HTC Hermes klónokon futtatható segédprogram
Tweaks2K2 .NET v3.23.0: rengeteg általános trükk gyűjtőhelye
ClearType Tuner 1.0: egyszerű vezérlőpult bővítmény, mellyel a ClearType betűsimítás erősségét kalibrálhatjuk kedvünk szerinti értékre
New Menu for WM5 v1.0: Mint ismeretes, a Windows Mobile 5.0-ban a jól megszokott és nem utolsósorban nagyon hasznos New menü szerepét a Today nézeten átvette egy egyszerű alkalmazásindító gomb. New Menu for WM5 nevű segédprogram ezt a bosszantó hiányosságot hivatott orvosolni.
Wm5NewMenu azonban lényegesen többre képes, mint a korábbi New menü, ugyanis teljes egészében testreszabható. Meghatározhatjuk, mely elemek, milyen névvel és milyen sorrendben kövessék egymást a menüben. Lehetőségünk van új menüpontokat hozzáadni a menühöz és törölhetjük azokat. Továbbá a New menü helyét is magunk határozhatjuk meg (jobb vagy bal oldal).

Jól bevált trükkök


Mielőtt belevetnénk magunkat a sűrűjébe, vegyük számba azokat a korábbi registry trükköket, melyek változtatás nélkül alkalmazhatók Windows Mobile 5.0-n (készüléktől függetlenül) is.
Ezek a következők:

+ Rendszer betűtípusok módosítása
+ Karakterek kirajzolásának általános felgyorsítása a gyorsítótár növelésével
+ Gördítősávok átméretezése
+ Alacsony akkufeszültségre figyelmeztető buborékablak kikapcsolása
+ Ablak- és menüanimációk testreszabása
+ Vezérlőpult-elemek eltűntetése és áthelyezése

Most pedig következzenek a Windows Mobile 5.0 rendszerleíró-adatbázisának speciális trükkjei.

Akkutöltés tiltása USB kapcsolat közben


Kiemelten hasznos trükk, mellyel megakadályozhatjuk, hogy a PC USB-n keresztül töltse Pocket PC-nk akkumulátorát.

Módosítjuk a EnableUsbCharging duplaszavas értéket:

HKLM\Drivers\BuiltIn\usbfndrv\EnableUsbCharging = 0 (decimális duplaszavas)

USB töltés újbóli engedélyezése:
HKLM\Drivers\BuiltIn\usbfndrv\EnableUsbCharging = 1

Fájlműveletek felgyorsítása a fájlrendszer gyorsítótárának bekapcsolásával


Ez a trükk kizárólag flash ROM-ot használó készüléken alkalmazható. Tehát például olyan ROM verzióval (1.60a előtti) frissített HTC Himalaya készülékeken nem, melyek még a RAM-ot használták rendszerlemezként.

Első teendőnk a gyorsítótár engedélyezése. Ehhez nem kell mást tennünk, mint megkeresni a HKLM\System\StorageManager\FATFS\EnableCache értéket és a következők szerint módosítani azt:

HKLM\System\StorageManager\FATFS\EnableCache = 1 (decimális duplaszavas)

Ha ismét inaktív állapotba szeretnénk állítani:

HKLM\System\StorageManager\FATFS\EnableCache = 0

Önmagában ez a trükk semmilyen észrevehető hatással sincs a fájlműveletekre, ezért a következő lépésben meg kell növelnünk a gyorsítótár méretét.

A gyorsítótár bájtokban mért értéket a HKLM\System\StorageManager\FATFS\CacheSize duplaszavas érték tartalmazza. Növeljük ennek értékét legalább 2048-ra, de akár 16384 is lehet:

HKLM\System\StorageManager\FATFS\CacheSize = 16384 (decimális duplaszavas)

A gyorsítótárat a későbbiekben a CacheSize = 0 érték megadásával ismét deaktiválhatjuk.

Végül pedig a flash memória speciális tulajdonsága (véges számú írási művelet) miatti szükséges szőrűt kell engedélyeznünk:

HKLM\System\StorageManager\Filters\fsreplxfilt\ReplStoreCacheSize = 4096 (decimális duplaszavas)
Ha az érték alapértelmezetten sem 0, nem feltételenül kell módosítani.

Kikapcsolás:

HKLM\System\StorageManager\Filters\fsreplxfilt\ReplStoreCacheSize = 0

Színbeállítások


A WM 5.0 kezelői felületének (elsősorban a címsor és a lábléc) színbeállítása igen szerteágazó téma. Ha valaki mélyebben szeretné magát beleásni, tömérdek információt talál róla itt.

ClearType betűsimítás engedélyezése fekvőképernyős módban


Mint ismeretes a Windows Mobile 5.0-t futtató készülékeken képernyő-elforgatás után (fekvő mód) a ClearType betűsimítás kikapcsol. Ha szeretnénk fekvő-képernyős módban is simított betűket látni, a következőket kell tennünk:

HKLM\System\GDI\ClearTypeSettings\OffOnRotation = 0 (decimális duplaszavas)

Visszallítás:

HKLM\System\GDI\ClearTypeSettings\OffOnRotation = 1

Soft key parancsok módosítása a mai nap nézeten


A Windows Mobile 5.0-ban általánosan alkalmazott két szoftveres kezelőgomb (soft key) funkcióját módosíthatjuk ezzel a registry trükkel a Mai nap nézeten (Today screen). Ezek a gombok kizárólag alkalmazásindításra használhatók.

Elsőként keressük meg a következő kulcsokat, melyek a két gomb beállításait tárolják:
Baloldali szoftvergomb: HKCU\Software\Microsoft\Today\Keys\112
Jobboldali szoftvergomb: HKCU\Software\Microsoft\Today\Keys\113

A Deafult nevű érték felelős a menüfeliratért (alapértelmezésben Contacts, Calender vagy Phone lehet), míg az Open érték a gomb megnyomásakor futtatandó alkalmazás elérési útját tartalmazza.

Például, ha szeretnénk a jobboldali gombbal a Word Mobile-t indítani a következőket kell tennünk:

HKCU\Software\Microsoft\Today\Keys\112\ kulcs alatt
(Default) = Word (string)
Open = \windows\pword.exe (string)

Ha valamelyik kulcs vagy érték esetleg nem létezne, bátran hozzuk létre.

Tipp Magic Button felhasználóknak: Érdemes a kijelölni az egyik gombot a Magic Button futtatására, így egy kattintással a Today nézetről válthatunk a futó folyamatok és az alapértelmezett címsor között (title bar) között és nem veszítünk el egy értékes hardvergombot sem.


Képernyő-forgatási ikon eltüntetése HTC Universal-on


A mai nap nézet jobb alsó sarkában lakozó képernyő-forgatás ikon megléte tetszés szerint engedélyezhető és tiltható a HTC Universal-on.

Az ikon láthatóvá tételéhez HKLM\System\GDI\ROTATION\HideOrientationUI értéket állítsuk 0-ra:

HKLM\System\GDI\ROTATION\HideOrientationUI = 0 (decimális duplaszavas)

…az eltüntetéshez pedig 1-re:

HKLM\System\GDI\ROTATION\HideOrientationUI = 1

A Phone alkalmazás alapértelmezett arculatának visszaállítása (AKU 2.0 előtti ROM-ok esetén)


A most következő trükk sajnos nem általános érvényű, így csak bizonyos Pocket PC telefonokon működik (pl. HTC Universal), de más WM 5.0-s telefonokon is érdemes kipróbálni, mert ha a registry manipuláció nem tud érvényre jutni, a módosított érték az első soft reset után visszaáll az eredetire. Tehát nincs kockázat.

A Phone alkalmazás arculatának alapértelmezéséért HKLM\Security\Phone\Skin kulcs alatti Enabled duplaszavas érték felelős.

Ha a mobilszolgálató által telepített arculatot az alapértelmezett Windows Mobile 5.0 skinre szeretnénk cserélni a következőt kell tennünk:

HKLM\Security\Phone\Skin\Enabled = 0 (decimális duplaszavas)

A módosítás visszavonásához újra állítsuk 1-re az értéket, majd soft reset.SIM kártyán lévő névjegyek listázása a Contacts programban


A HKCU\ControlPanel\Phone kulcs alatt helyet fogalaló ShowSim duplaszavas érték átállításával rábírhatjuk készülékünket, hogy a névjegyzékben (Contacts) ne csak a belső memóriában (pim.vol fájlban) található névjegyeket listázza, hanem a SIM-en lévőket is:

HKCU\ControlPanel\Phone\ShowSim = 1 (decimális duplaszavas)

A SIM tartalmának ismételt elrejtéséhez:

HKCU\ControlPanel\Phone\ShowSim = 0

Mikrofon hangminősének javítása kihangosításkor


A kihangosítás mikrofon érzékenységének csökkentésével.
Módosítsuk az alább értékeket a következők szerint (ahol CC hexadecimális duplaszavas érték):

HKLM\Software\HTC\AUDIOGAIN0\RECEIVE_UPLINK_VOLUME = CC
HKLM\Software\HTC\AUDIOGAIN0\EARPHONE_UPLINK_VOLUME = CC
HKLM\Software\HTC\AUDIOGAIN1\RECEIVE_UPLINK_VOLUME = CC
HKLM\Software\HTC\AUDIOGAIN1\EARPHONE_UPLINK_VOLUME = CC
HKLM\Software\HTC\AUDIOGAIN2\RECEIVE_UPLINK_VOLUME = CC
HKLM\Software\HTC\AUDIOGAIN2\EARPHONE_UPLINK_VOLUME = CC


Csengőhangok alapértelmezett könyvtárának módosításaAlapesetben a WM 5.0 a \Windows\, a \Windows\Rings\ és a \My Documents\ mappát járja be lehetséges csengőhangok után kutatva.

Ha az alapértelmezett mappát például a memóriakártyára akarjuk átenni a következőt kell tennünk:

HKCU\ControlPanel\SoundCategories\Ring\Directory = \Storage Card\ (String érték)

SMS küldési értesítés testreszabása


Minden SMS elküldése után előbukkanó Message Sent szövegű ablak könnyűszerrel tiltható. Ha nem létezik, a következő értek, hozzuk létre:

HKLM\Software\Microsoft\Inbox\Settings\SMSNoSentMsg = 1 (decimális duplaszavas)

Az ablak ismételt engedélyezéséhez töröljük az értéket vagy nullázzuk.

Ha nem szeretnénk deaktiválni az ablakot, akár módosíthatjuk a szövegét is:

HKLM\Software\Microsoft\Inbox\Svc\SMS\MessageSent = Message Sent (String érték)

A Message Sent tetszés szerint mást is írhatunk.

Események státuszának megjelenítése a naptár napirend (Agenda) nézetében


Az egyes naptári bejegyzések állapotát (Free/Tentative/Out of office) megjeleníthetjük a naptár Agenda nézetében a következő trükkel:

HKLM\Software\Microsoft\Calendar\ShowBusyInDescription = 1 (decimális duplaszavas)

Visszaállítás::

HKLM\Software\Microsoft\Calendar\ShowBusyInDescription = 0 (decimális duplaszavas)

Újabb ROM verziók esetén az érték eleve 1-re van állítva.

Jövőbeni események megjelenítése a Today nézeten


A jövőbeni (másnapi) egész-napos események és találkozók megjelennek a Today nézet Calendar moduljában, ha végrehajtjuk a következő módosításokat:

HKLM\Software\Microsoft\Today\Items\Calendar\Flags = 5 (decimális duplaszavas)

Ha kizárólag a találkozókat szeretnénk kiíratni:

HKLM\Software\Microsoft\Today\Items\Calendar\Flags = 4 (decimális duplaszavas)

Visszaállítás:
HKLM\Software\Microsoft\Today\Items\Calendar\Flags = 0

Események szövegének megjelenítése a naptár heti nézetében


A Week View nézet alapértelmezésben csak az események hosszáról ad információt, így önmagában nem túl hasznos. Ezen segít az alább trükk, mely

Ha a következő érték nem létezne, hozzuk létre:
HKCU\Software\Microsoft\Calendar\ShowTextInWeekView = 1 (decimális duplaszavas)

Tiltás:
HKCU\Software\Microsoft\Calendar\ShowTextInWeekView = 0 (decimális duplaszavas)

Ébresztés (emlékeztető hangjelzés) hosszának beállítása


Az alapértelmezett 2 perces időlimetet megnövelhetjük vagy akár 0 is csökkenthetünk az alábbi trükkel.

HKCU\ControlPanel\Notifications\Reminders\AutoSnooze\AutoSnoozeMins = 5 (DWORD decimanl)

Ha azt szeretnénk, hogy minden ébresztés csak egyszer jelezzen:

HKCU\ControlPanel\Notifications\Reminders\AutoSnooze\AutoSnoozeMins = 0 (DWORD decimanl)

Óra megjelenítése a Today nézet címsorában is (AKU 2.2-s vagy frissebb ROM-ok esetén)


A legfrissebb MSFP ROM-ok (AKU 2.x) egyik - sokak számára bosszantó - hibája, hogy a címsorban lévő órát egy telepindikátorra cseréli a Today nézeten. Ha szeretnénk láthatóvá tenni az órát a mai nap nézeten is, íme megoldás:

HKLM\Software\Microsoft\Shell\ShowTitleBarClock = 1 (decimális duplaszavas)

Sajnos a fenti trükk AKU 2.0-s ROM verziók esetén nem működik. További infó

Idő és dátum együttes kijelzése a címsorban


A Pocket PC 2000 óta a címsorban található óra egy apró kis trükkel kombinált óra-dátum kijelzővé alakítható.
Ehhez módosítanunk kell egy bináris bejegyzést a HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shell\ kulcs alatt.

A TBOpt decimális duplaszavas értéktől függően a következő opciók közül választhatunk:

Óra teljes eltűntetése:
HKLM\Software\Microsoft\Shell\TBOpt = 0

Csak az óra mutatása:
HKLM\Software\Microsoft\Shell\TBOpt = 1

Csak a dátum mutatása:
HKLM\Software\Microsoft\Shell\TBOpt = 2

Az óra és a dűtum együttes mutatása egymás alatt:
HKLM\Software\Microsoft\Shell\TBOpt = 3

Hálózati indikátor a Today nézeten (AKU 2.0-s vagy frissebb ROM-ok esetén)


Egy korábbiknál valamivel körülményesebb eljárással egy csinos kis hálózati indikátort (egy kicsinyített Comm Manager-t) varázsolhatunk a Mai nap nézetre, mely kijelzi a GSM operátorunkat, a Bluetooth ésWLAN állapotát.

Az indikátor engedélyezéséhez a következő kulcsokat kell létrehoznunk a HKLM\Software\Microsoft\Today\Items\"Wireless" kulcs alatt.

Ha nem létezne a \"Wireless"alkulcs hozzuk létre (a kezdő " és záró " szükséges)
DLL=netui.dll (string)
Order = 0 (decimális duplaszavas)
Enabled = 1 (decimális duplaszavas)
Type = 4 (decimális duplaszavas)

Ha mindent jól csináltunk, egy soft reset után megjelenik a Wireless elem a Today nézeten, mely ezentúl a Settings | Personal | Today alatt is ki-, bekapcsolható lesz.

802.11g mód aktiválása HTC Wizard-on és Universal-on


Valamennyi HTC Wizard és Universal kódnév alatt futó készülék hardveres támogatással rendelkezik a IEEE 802.11g WLAN szabványhoz. Gyárilag ez a funkció inaktív, de a következő trükk megoldja a problémát.

Az alábbi duplaszavas értékeket kell módosítani a Wizard-on:
HKLM\COMM\TNETWLN1\PARMS\dot11SupportedRateMask = 1 (decimális duplaszavas)
HKLM\COMM\TNETWLN1\PARMS\dot11SupportedRateMaskG = 8 (decimális duplaszavas)

Ugyanez HTC Universal-on:
HKLM\COMM\TIACXWLN1\PARMS\dot11SupportedRateMask = 1 (decimális duplaszavas)
HKLM\COMM\TIACXWLN1\PARMS\dot11SupportedRateMaskG = 8 (decimális duplaszavas)

Szabványos fájlátvitel engedélyezése Bluetooth és infravörös kapcsolaton keresztül


A HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Obex kulcs alatti IsEnabled duplaszavas érték 1-re állításával engedélyezhető a szabványos Bluetooth Object Exchange, azaz a fájlátvitel Bluetooth kapcsolaton keresztül, ezáltal lehetővé válik a fájlcsere bármilyen más OBEX szabványú mobil eszközzel.

HKLM\Software\Microsoft\Obex\IsEnabled = 1 (decimális duplaszavas)

Az OBEX tiltása az IsEnabled érték 0-ra állításával érhető el:

HKLM\Software\Microsoft\Obex\IsEnabled = 0

GPRS kapcsolat időmérőjének megjelenítése


Aktív GPRS kapcsolat közben lehetőségünk van két új egyszerű funkcióval bővíteni a kapcsolat buborékablakát a címsorban.

Az egyik a Disconnect (kapcsolat bontása) gomb, mely előcsalható ily módon:

HKLM\ControlPanel\Phone\Flags2 = 8 (decimális duplaszavas)

…és ha emellé még egy kapcsolati időmérőt is szeretnénk varázsolni, az sem probléma. A Disconnect gomb és GPRS időmérő együttes megjelenítése:

HKLM\ControlPanel\Phone\Flags2 = 16 (decimális duplaszavas)

Mindkettő kikapcsolása:

HKLM\ControlPanel\Phone\Flags2 = 0 (decimális duplaszavas)

EDGE és GPRS indikátor megkülönböztetése


Az aktív EDGE kapcsolat közben a címsoron megjelenő G betűt javíthatjuk át helyes E betűre. Ezt a trükköt értelemszerűen csak EDGE képes készülékeken szabad használni.

HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\EnableDifferGprsEdgeIcon = 1 (decimális duplaszavas)

GPS vezérlőpult-elem eltüntetése/megjelenítése


A Settings | Connections fül alatti GPS ikon a HKLM\ControlPanel\GPS Settings kulcs segítségével manipulálható.

Az elem láthatóvá tételéhez töröljük a Hide vagy Redirect értékeket (attól függően melyik létezik), majd hozzunk létre Group duplaszavas értéket 2 értékkel:

HKLM\ControlPanel\GPS Settings\Group = 2 (decimális duplaszavas)

Eltüntetéshez:
HKLM\ControlPanel\GPS Settings\Hide = 1 (decimális duplaszavas)
Törlendő: HKLM\ControlPanel\GPS Settings\Group

HTC Universal billentyűzet-világításának leidőzítése


A beépített QWERTY billentyűzet háttérvilágítása adott idejű tétlenség után kikapcsol.
Az eredetileg csak 2 és 10 másodperc között változtatható érték a HKCU\ControlPanel\Backlight\QKeyLedTimeout alatt tetszőleges (másodpercekben mért) értékre növelhető, esetleg csökkenthető (1-re).
Ez a trükk HTC Wizard-on nem alkalmazható.

Billentyűzet indikátor bekapcsolása HTC Wizard-on


A Cap/Shift és a Symbol gombok aktív állapotát jelző szoftveres indikátor bekapcsolásához keressük meg és módosítjuk az alábbi duplaszavas értéeket:

HKCU\ControlPanel\Keybd\EnableIndicator = 1 (decimális duplaszavas)

Az indikátor kikapcsolásához:
HKCU\ControlPanel\Keybd\EnableIndicator = 0

HTC Himalaya SIP billentyűzet arculatok


WM 5.0-ra frissített (azon belüli is az 1.60-as ROM verziónál újabbra) HTC Himalaya kódnevű készülékek alapértelmezett szoftveres szövegbeviteli modulja (képernyő-billentyűzet) tetszés szerinti arculatokkal díszíthető.A fentiekhez hasonló mutatós skin-ek letölthetők a buzzdev.net letöltési szekciójában . A .cab fájlok telepítése után indítsuk újra a készüléket.

Lapozás a PIE-ben a beépített billentyűzet segítségével (Hermes, Universal, Wizard)


Ezzel a trükkel elérhetjük, hogy a beépített billentyűzetet használva görgessük a weblapokat a PIE-ben:

HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\KeyMaps\50 = 1 (decimális duplaszavas)
HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\KeyMaps\56 = 2 (decimális duplaszavas)

PIE kezdőlap gomb átállítása HTC Universal-on


A HTC Universal beépített billentyűzetén található PIE kezdőlap (gyártótól függően lehet t-zones, O2, Orange, stb.) gomb cél URL-je a HKLM\HARDWARE\OEM\KEYBD kulcs alatt egyszerűen módosítható. Egyszerűen csak írjuk át az értéket tetszés szerinti URL-re.

CAB fájlok automatikus törlésének tiltása


Hacsak nem tesszük valamennyi kabinet telepítőnket (.cab) írásvédetté a WM 5.0 telepítés után menthetetlenül törli azokat. Ezt küszöbölhetjük ki a következő registry érték módosításával:

HKLM\Software\apps\Microsoft Application Installer\nDynamicDelete = 0 (decimális duplaszavas)

Az automatikus törlés visszaállításához állítsuk ismét 2-re a fenti értéket.

Biztonsági figyelmeztetés deaktíválása


Nem hitelesített programok (a Pocket PC-s programok túlnyomó többsége ilyen) telepítésekor a WM 5.0 előbukkanó ablak formájába figyelmeztet minket a telepítés lehetséges kockázataira. Ezt az általában teljesen felesleges lépést kerülhetjük ki az alábbi egyszerű módosítással.

HKLM\Security\Policies\Policies\0000101a = 1 (decimális duplaszavas)

A biztonsági figyelmeztetés újbóli engedélyezése:

HKLM\Security\Policies\Policies\0000101a = 0 (decimális duplaszavas)
Értékelés

Notice: Undefined index: vote_sent in /var/www/windowsceportal.hu/lib/mysql_vote.php on line 25
Értékeld Te is:


Jelenlegi értékelés (185 szavazat alapján):

(9.36)

RSS Csatorna | Ugrás a lap tetejére | Rólunk | Windows CE Portál Mobil Változat | Oldaltérkép

© 2003-2016 Windows CE Portál. Minden jog fenntartva | windowsceportal.hu | pdaport.hu | PDAdb.net Partner